10x de voordelen van een wollen vloerkleed

wollen vloerkleden

Ben je op zoek naar een vloerkleed maar twijfel je nog of je wilt investeren in een écht wollen vloerkleed? Hieronder geven wij tien goede redenen waarom een wollen vloerkleed volgens ons de beste keuze is.

1. Een wollen vloerkleed is zacht en warm

Een wollen vloerkleed is niet alleen een mooie eyecatcher voor je interieur, het is ook heerlijk zacht om op te lopen. De wol houdt warmte vast door de fijne haartjes, waardoor het vloerkleed altijd lekker warm aanvoelt.

2. Een wollen vloerkleed past in ieder interieur (én op meerdere kamers)

Een wollen vloerkleed is gemakkelijk te combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout en marmer. Dit zorgt ervoor dat een kleed op vrijwel iedere vloer mooi tot zijn recht komt. Of je nu een kleurrijk of neutraal interieur hebt, de vloerkleden zijn te vinden in zowel felle kleuren en bonte patronen als in het traditionele Beni Ourain motief. De tapijten voegen warmte en sfeer toe aan je interieur en zijn daarom geschikt voor zowel je woonkamer als slaapkamer. Een vloerkleed is vooral geschikt om de verschillende items in je kamer met elkaar te verbinden, denk bijvoorbeeld aan je bank en salontafel.

3. Een wollen tapijt is slijtvast

Als je investeert in een echt wollen tapijt, dan wil je er natuurlijk wel van verzekerd zijn dat deze een lange tijd meegaat. Gelukkig heeft wol de mooie eigenschap dat het van nature elastisch en veerkrachtig is. Ondanks dat je regelmatig over je vloerkleed heen loopt, keert wol na verloop van tijd altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Dit zorgt ervoor dat er geen zichtbare slijtage ontstaat.

4. Een wollen tapijt heeft een geluidsabsorberende werking

Een praktisch voordeel aan een wollen tapijt is dat het geluid dempt. Hoe dikker het vloerkleed, hoe beter de akoestiek in je woonkamer. Dit is fijn voor jezelf, maar ook voor je (onder)buren ;).

5. Een wollen vloerkleed is niet statisch 

Door het lopen op een synthetisch vloerkleed kun je wel eens elektrostatisch worden opgeladen. Dit kan ervoor zorgen dat je een (ongevaarlijk) schokje voelt zodra je een geleidend voorwerp aanraakt. Bij een wollen vloerkleed is dit niet het geval. Wol is namelijk niet statisch omdat het vocht absorbeert vanuit de lucht. Hierdoor verzamelt het geen statische elektriciteit en wordt jij dus niet ‘opgeladen’.

6. Wol is antibacterieel en neutraliseert geuren

Wol bevat een eiwit waardoor het geuren gemakkelijk neutraliseert. Ook trekt wol veel minder bacteriën aan die voor nare luchtjes zorgen dan bepaalde synthetische stoffen. Dit zorgt ervoor dat je een wollen vloerkleed in ieder geval niet hoeft schoon te maken omdat het stinkt. Als je een vlek maakt natuurlijk wel, zie het volgende punt.

7. Een wollen vloerkleed is gemakkelijk schoon te maken

Toch een vlekje in je vloerkleed? Met een tapijtreiniger kun je jouw tapijt gemakkelijk schoonmaken. Wol heeft namelijk het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels en is van nature vuilafstotend. Dit komt doordat wol een vetlaagje heeft waar viezigheid zich moeilijk aan kan hechten. Raak dus vooral niet in paniek als je wat op je kleed hebt geknoeid.

8. Een wollen vloerkleed zuivert de lucht

Wol is een van de oudste en bekendste textielvezels. De basiseigenschappen van wol maken het vandaag de dag nog steeds een populair materiaal. Wol is niet alleen zacht en vuilafstotend, het bevat van nature ook keratine. Dit is een dierlijk eiwit dat het vermogen heeft de lucht te zuiveren van schadelijke gassen en dampen. Bovendien heeft wol ook een natuurlijke vochtregulering, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken over schimmel.

9. Een wollen vloerkleed is een duurzame keuze

Een wollen tapijt is perfect wanneer je graag een duurzame keuze maakt. Wol is namelijk een bijzonder sterk materiaal en zorgt ervoor dat je jarenlang van je tapijt kunt genieten (een stuk langer dan wanneer je vloerkleed van synthetisch materiaal is gemaakt). Daarnaast is wol makkelijk te recyclen.

10. Wol is natuurlijk afbreekbaar

Mocht je vloerkleed na jaren gebruik toch versleten zijn, dan is het vloerkleed gemakkelijk natuurlijk afbreekbaar.

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal overtuigd en is het nu alleen nog een kwestie van je favoriet vinden? Bekijk dan onze collectie van tapijten. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

nl_NLDutch