Vloerkleed kiezen: zo kies jij jouw favoriet

Vind je het lastig om een mooi tapijt te kiezen? Of weet je niet precies waar je op moet letten? Wij hebben een aantal handige tips voor je die je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste materiaal, de afmetingen en de kleuren. Zo vind je het perfecte vloerkleed voor jouw interieur!

Een vloerkleed in jouw interieur!

Een vloerkleed kan in meerdere ruimtes in je huis worden gebruikt, zoals de eetkamer, de slaapkamer, maar vooral de woonkamer. Afhankelijk van het materiaal, het formaat, de kleur en de vorm bepaal je zelf of je van je vloerkleed een eyecatcher maakt of het kleed meer laat opgaan in de rest van het interieur. De keuze voor een vloerkleed is natuurlijk vooral afhankelijk van jouw stijl en smaak, maar met een paar kleine tips creëer je een interieur dat zo uit een woonblad zou kunnen komen ;).

Hoe kies ik een vloerkleed?

Bij het kiezen van een vloerkleed kun je op een aantal punten letten. Denk hierbij aan formaat, vorm, patroon, kleur en functie. Hieronder lopen we deze punten door:

Formaat vloerkleed kiezen

Het kiezen van het juiste formaat voor jouw vloerkleed kan best lastig zijn. Over het algemeen zijn er een aantal standaardmaten die veel verkocht worden: 170cm x 240cm, 200cm x 300cm en 250cm x 350cm. Onze vloerkleden zijn allemaal met de hand gemaakt, dus naast de standaardmaten hebben wij ook een aantal vloerkleden die wat groter of kleiner zijn. Om te zien welk formaat vloerkleed het best past in jouw interieur, kun je met tape of met kranten de maat van je tapijt uitleggen. Op deze manier kun je gemakkelijk visualiseren of het formaat past in jouw interieur. Houd hierbij in gedachte dat een vloerkleed vaak een simpele manier om jouw interieur meer op elkaar te laten aansluiten. Zo kun je het vloerkleed onder de voorpoten van de bank leggen om deze zo te connecten met bijvoorbeeld een salontafel, bijzettafel of stoel.

Vorm vloerkleed kiezen

Er zijn verschillende vormen vloerkleden die allerlei hun eigen uitstraling hebben. Denk hierbij aan rechthoekig, vierkant of rond. Om een speels effect te creëren match je een vierkant of rechthoekig kleed met ronde vormen zoals een ronde salontafel of een ronde poef. Ook een rond kleed onder een rechte bank of recht bed kan de rechte lijnen doorbreken en een speels effect geven. Maar, ben je meer van een strak interieur, dan kun je het beste kiezen voor een vierkant of rechthoekig tapijt en dit combineren met strakke meubels. Ben je op zoek naar een vloerkleed voor in de gang? Dan zou je ook voor een loper kunnen gaan.

Patroon, materiaal en kleur vloerkleed

Voordat je op zoek gaat naar een vloerkleed kun je jezelf eens afvragen wat voor type vloerkleed je wilt: eentje die opvalt of eentje die ‘blend’ in jouw interieur. Kijk vervolgens naar de sfeer van je kamer, de overheersende kleuren en de decoraties. Je kunt ervoor kiezen om opvallend vloerkleed te nemen waarbij je bijvoorbeeld een kleur in het vloerkleed matcht met de kussens op de bank of de accessoires in je woonkamer. Vaak is het aan te raden om de rest van het interieur dan simpel te houden om toch de balans te behouden. Ga je voor een minder opvallend vloerkleed, dan kun je deze gemakkelijk matchen met een opvallend behang of drukke gordijnen. Qua materiaal kun je een wollen vloerkleed vaak ideaal matchen met andere natuurlijke materialen, zoals hout of marmer. Dit zorgt voor een zachte en warme uitstraling in je interieur.

Een vloerkleed kan perfect een persoonlijkheid weerspiegelen. Kijk daarom goed wat bij je past voordat je een aankoop doet. Een vloerkleed is een duurzaam item, dat waarschijnlijk jouw hele leven meegaat :). Bekijk onze collectie vloerkleden.

Dana Krol

Dana Krol
junior marketeer