Hoe vul ik een poef?

Hoe kun jij het beste jouw poef vullen? Iedereen heeft een eigen voorkeur over hoe een leren poef moet zitten. De een vindt een lekkere zachte poef waar je een beetje in zakt heerlijk zitten. De ander vindt een stevige poef prettiger zitten. In deze blog leggen wij uit welke opties er zijn voor het creëren van de perfecte poef!

Soorten poefvulling

In Marokko gebruiken ze allerlei materialen om poefs te vullen. Traditioneel hergebruiken ze hiervoor oude materialen zoals; oude kleren, onbruikbare lakens of handdoeken. Deze materialen geven de poef een volle en stevige vorm en uitstraling. En het is een goede manier om je kast op te ruimen. Voor een iets zachtere zitting kunnen ook kranten of plastic tassen worden gebruikt. Ook polyester, polyether, schuimblokken of natuurvezel kunnen worden gebruikt voor een zachtere zitting, je vindt deze materialen in een stoffenwinkel.  

Aan de slag met het vullen van je poef

Met deze 5 makkelijke stappen leggen wij uit hoe jij jouw poef kunt vullen:

  1. Kies je materialen en zorg ervoor dat ze droog en schoon zijn.
  2. Rits de poef open en duw hem in de juiste vorm.
  3. Begin met het vullen rond de randen zodat alle kleine ruimtes volledig gevuld zijn.
  4. Blijf lagen materiaal toevoegen terwijl je ze stevig naar beneden duwt totdat de poef helemaal gevuld is. Hoe meer vulling, hoe ronder de poef!
  5. Rits de poef weer dicht en testen maar!

Als de leren poef er goed uitziet en je lekker zit ben je good to go. Tijd om te genieten van jouw pronkstuk!

De poef is natuurlijk niet alleen om lekker te zitten. Poefs zijn multifunctioneel je kan de poef ook gebruiken als tafeltje, voetenbankje of gewoon als prachtige decoratie. Lees hier meer over in onze blog over Marokkaanse poefs.

Maak jouw interieur af met een van onze poefs

Zin om jouw interieur een boost te geven? Onze leren poefs kunnen perfect worden gecombineerd met een berber tapijt, (kelim) kussens of een handgewoven deken. Bekijk onze volledige assortiment authentieke handgemaakte Marokkaanse producten en geef je interieur een hele nieuwe uitstraling.

Geen zin om zelf je leren poef te vullen?

Wij bieden poefs ook gevuld aan. Zo krijg jij jouw unieke poef direct ready-to-go thuisgestuurd!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom onze producten? Volg ons via onze facebook– of instagrampagina. 

nl_NLDutch