Hoe vul ik een poef?

Hoe kun jij het beste jouw poef vullen? Iedereen heeft een eigen voorkeur over hoe een poef moet zitten. De een vindt een lekkere zachte poef waar je een beetje in zakt heerlijk zitten. De ander vindt een stevige poef prettiger zitten. In deze blog leggen wij uit welke opties er zijn voor het creëren van de perfecte poef, én geven we tips & tricks! 

Soorten poefvulling

Een poef kan in principe gevuld worden met allerlei soorten materialen, elke soort vulling heeft specifieke eigenschappen, en de keuze voor een vulling is afhankelijk van individuele voorkeuren. In Marokko gebruiken ze diverse materialen om poefs te vullen. Traditioneel hergebruiken ze hiervoor oude materialen zoals; oude kleren, onbruikbare lakens of handdoeken. Deze materialen geven de poef een volle en stevige vorm en uitstraling. En het is een goede manier om een steentje bij de dragen aan circulariteit en duurzaamheid. Voor een iets zachtere zitting kunnen ook kranten of plastic tassen worden gebruikt. Daarnaast worden ook polyester, polyether, schuimblokken en natuurvezel vaak gebruikt voor een zachtere, veerkrachtigere zitting, je vindt deze materialen in een stoffenwinkel. 

Aan de slag met het vullen van je poef

Met deze 5 makkelijke stappen leggen wij uit hoe jij jouw poef kunt vullen:

  • Kies je poefvulling en zorg ervoor dat de materialen droog en schoon zijn.
  • Rits de onderkant van de poef open en duw hem in de juiste vorm helemaal open.
  • Begin met het vullen rond de randen zodat alle kleine ruimtes volledig gevuld zijn.
  • Blijf lagen materiaal gelijkmatig toevoegen terwijl je ze stevig naar beneden duwt totdat de poef helemaal gevuld is. Hoe meer vulling, hoe ronder de poef!
  • Rits de poef weer dicht en testen maar!

Als de leren poef er goed uitziet en je lekker zit, ben je good to go. Tijd om te genieten van jouw pronkstuk! Een poef is natuurlijk niet alleen om lekker op te zitten. Poefs zijn multifunctioneel, je kan een poef ook gebruiken als tafeltje, voetenbankje of gewoon als prachtige decoratie. Lees hier meer over in onze blog over Marokkaanse poefs.

Let op! Een veelvoorkomende fout die wordt gemaakt bij het vullen van een poef is dat mensen vaak onvoldoende vulling gebruiken. Gebruik dus voldoende vulling.

leren cognac poef op Azilal kleed

Geen zin om zelf je poef te vullen?

Wij als Poufs&Pillows begrijpen dat het vullen van een poef een tijdrovende en saaie klus kan zijn. Daarom leveren wij al onze poefs al gevuld, zodat jij meteen kunt genieten van jouw nieuwe aanwinst. Op deze manier krijg jij jouw unieke poef direct ready-to-go thuisgestuurd, zonder gedoe of extra kosten voor vulling. Bovendien zijn onze poefs zorgvuldig gevuld, wat betekent dat ze altijd de perfecte vorm hebben en comfortabel zijn om op te zitten. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over het vinden van de juiste vulling en het creëren van de perfect gevulde poef! 

Maak jouw interieur af met een van onze poefs

Zin om jouw interieur een extra boost te geven? Onze poefs kunnen perfect worden gecombineerd met een berber tapijt, (kelim) kussens of een handgewoven deken. Bekijk onze volledige assortiment authentieke handgemaakte Marokkaanse producten en geef je interieur een hele nieuwe uitstraling.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom onze producten? Volg ons op onze facebook– of instagrampagina.