Marokkaanse poefs

In Marokko is er een overvloed aan ateliers en werkplaatsen. Deze bieden een breed scala aan originele Marokkaanse handgemaakte producten, waaronder de Marokkaanse poef. De Marokkaanse poefs vallen op door hun originele ontwerp, het borduurwerk, de vormen én kleuren. Er is voor ieder wat wils. Zo bestaan er poefs in natuurlijke kleuren, maar ook poefs in een zilveren of gouden kleur. Ook voor de liefhebbers van felle kleuren is er genoeg keuze. Denk hierbij aan de kleuren paars, roze of blauw. Er is een poef die aansluit op ieders stijl en interieur.

Hoe zijn de Marokkaanse poefs ontstaan?

Marokkaanse poefs zijn hartstikke trendy. Maar, wist je dat ze eeuwen geleden al werden gebruikt? De poefs dateren namelijk helemaal terug naar het Ottomaanse rijk. Dit is waarom poefs ook regelmatig ‘ottoman’ genoemd worden. De poefs werden oorspronkelijk gemaakt als zitmeubilair om te voldoen aan een utilitaire behoefte. Pas daarna gebruikte men de Marokkaanse leren poef ook als decoratief item in huis. Hierdoor ontstonden nieuwe ontwerpen zoals vierkante poefs, XL poefs en werd er geëxperimenteerd met verschillende kleuren. Tegenwoordig vind je de poefs vooral in (de tuinen van) Marokkaanse riads of hotels waar een klassieke Marokkaanse stijl vaak wordt gecombineerd met moderne luxe.

Hoe worden Marokkaanse poefs gemaakt?

In Marokko zijn er vele getalenteerde ambachtslieden die het leerambacht of een ander origineel Marokkaans ambacht beheersen. Deze oude technieken worden al generaties doorgegeven. De artisans maken de leren poefs van gelooid lams- of geitenleer. De verwerking van het leer wordt uitgevoerd met behulp van de eeuwenoude en traditionele technieken en natuurlijke, onbewerkte materialen.  Het leer is van hoge kwaliteit, waardoor de poef ook gemakkelijk een flink aantal jaren meegaat. Veel van de Marokkaanse leren poefs wordt ook met de hand geborduurd, waardoor je de traditionele Marokkaanse cultuur een klein beetje in je huis haalt. De handgemaakte poefs hebben in combinatie met de verschillende kleuren, vormen en borduurwerk allemaal een unieke uitstraling. Hierdoor voegen de poefs authenticiteit toe aan jouw woonkamer, slaapkamer of zelfs kinderkamer.

Marokkaanse man die poef in elkaar aan het zetten is met de hand
Marokkaanse man die poef in elkaar aan het zetten is met de hand
Marokkaanse man die poef in elkaar aan het zetten is met de hand

Een poef in jouw interieur!

De Marokkaanse poefs sieren tegenwoordig niet alleen woonkamers, maar ook slaap- en kinderkamers. Zelfs op terrassen zie je de poefs steeds vaker terug. De poefs kunnen voor meerdere doeleinden worden ingezet.

  • Zitplaats – de comfortabele poefs worden gebruikt worden om makkelijk wat extra zitplaats te creëren. Perfect voor een spelletjesavond of een lekker relaxt filmavondje thuis!
  • Tafel – de poefs worden gebruikt als salontafeltje. Leg hier bijvoorbeeld je magazines of een dienblad met decoratie op. Vooral de XL poef is hiervoor geschikt.
  • Voetenbankje – de poefs worden ook gebruikt om de voeten even omhoog te gooien na een lange dag.
  • Decoratie – de verschillende soorten, maten en kleuren poefs worden daarnaast gebruikt om de stijl van de kamer te veranderen. Door een poef neer te zetten creëer je direct een andere sfeer in jouw woon-, slaap- of kinderkamer!

Bekijk onze collectie Marokkaanse poefs en kijk welke kleur en vorm poef het best past bij jou interieur! Goed om te weten, de Marokkaanse poefs zijn heel mooi te combineren met andere Marokkaanse producten zoals tapijten, dekens, kelims en kussens.

Bezoek voor meer inspiratie ook eens onze facebook– of instagrampagina.

anas el harras

Anas el harras
co-founder poufs&pillows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *