Circulariteit en Poefs

De wereld verandert voortdurend. En wij moeten mee veranderen. Een van de opkomende trends is circulair design. Deze trend is onderdeel van de circulaire economie en gerelateerd aan recycling en duurzaamheid, gebaseerd op een trend die al een tijdje bestaat, recycling. De belangrijkste focus van circulair design en een circulaire economie is het elimineren van afval en het continue gebruik van grondstoffen. In deze blog leggen we meer uit over circulariteit en hoe wij willen bijdragen aan een circulaire economie!

Wat is circulariteit?

Circulariteit of circulaire systemen omarmen hergebruiken, delen, repareren, opknappen, herfabriceren en zeker ook recyclen om een gesloten systeem te creëren. Dit is gericht op het verminderen van de hoeveelheid: gebruikte grondstoffen, de productie van afval en de vervuiling van emissies. Met andere woorden betekent dit dat producten en/of diensten geen levenscyclus meer hebben. Ze hebben geen begin, midden en einde meer.

“Het doel is om producten te ontwerpen die gemaakt kunnen worden om opnieuw gemaakt te worden ” Tim Brown, CEO van IDEO.

Waar het op neer komt is dat circulariteit producten en materialen een nieuw doel geeft.

Onze inspanningen voor circulariteit en duurzaamheid

Bij Poufs & Pillows hechten we veel waarde aan duurzaam zijn en worden, deelnemen aan de circulaire economie en producten een nieuwe bestemming geven is één van onze doelen. Daarom hebben we geëxperimenteerd met meerdere verschillende vullingen voor onze Marokkaanse leren poefs. Ons doel is om ervoor te zorgen dat de peufs comfortabel zitten en een mooie vorm hebben. Daarom hebben we gekeken hoe de ambachtslieden en artiesten in Marokko de poefs vulden. Ze gebruikten duurzame materialen zoals:

  • Oude kleding, dekens en handdoeken;
  • Kranten;
  • Plastic zakken.

Geïnspireerd door hun milieuvriendelijke manier om oude materialen te gebruiken en ze een nieuw doel te geven, begonnen wij onze reis om het perfecte materiaal voor onze poefs te vinden!

De zoektoch naar de perfecte Marokkanse leren poefvulling!

Ten eerste hebben we oude stoffen gebruikt om de poefs te vullen, zoals kleding en dekens. Dit geeft de poefs een stevig gevoel. Dit gaf echter niet het optimale comfort en vorm aan de poefs. Dus zijn we blijven experimenteren. Ten tweede hebben we gerecyclede polyether gebruikt om onze poefs te vullen. Polyether is schuimrubber dat gebruikt wordt voor matrassen en kussens. Dit materiaal geeft onze leren poefs een comfortabele consistentie en een mooie vorm. Er is echter veel materiaal nodig om de poef zijn perfecte vorm te geven. Vandaar dat we onze reis naar de perfecte poefvulling hebben voortgezet. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat een combinatie van oude stoffen en polyether een poef de perfecte vorm en comfort geeft! Daarom zijn we op zoek gegaan: hoe kunnen we deze materialen gebruiken in onze poefs en tegelijkertijd bewust omgaan met het milieu/duurzamer worden?

We hebben de perfecte match gevonden! We gebruiken gerecycled polyether van gereinigde oude matrassen en kussens. Gecombineerd met gerecyclede textielvezels van oude kleding. De oude textielvezels worden anders verbrand. We geven de materialen een nieuw doel, en nemen daardoor deel aan de circulare design loop. Terwijl we ook de uitstoot van het verbranden van de textielvezels verminderen. We werken bijvoorbeeld samen met Zalando. We maken gebruiken van oude kleding die niet meer verkocht kan worden vanwege defecten. Maar deze textiel stoffen kunnen perfect gebruikt worden om een poef mee te vullen!

Geïnteresseerd in een van onze prachtige poefs? Bekijk ze hier! Of lees meer over hoe je een Marokkaanse poef vult in onze blog!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over onze producten? Volg ons op onze Facebook– of Instagram pagina

nl_NLDutch