Een bohemian interieur

Bij een bohemian- of ‘boho’-interieur gaat het om de ontspannen en relaxte stijl en sfeer. Het gaat om het mixen en matchen van kleuren, texturen en patronen. De bohemian stijl is een eclectische interieurstijl, dit betekent het gebruiken van stijlen of smaken uit een breed en divers scala aan bronnen. Hierbij kan er gedacht worden aan het gebruik van verschillende dingen uit verschillende culturen, verschillende plaatsen in de wereld en verschillende manieren van leven.

Over de bohemian stijl

De boho-stijl is gebaseerd op een ontspannen, comfortabel, warm, gezellig en kleurrijk interieur waarin mensen wonen. Het creëren van een uitnodigende ruimte om te ontspannen, te leven en te relaxen is de essentie van een boho interieur.

Hoe bereik je een bohemian interieur? Wij leggen je uit hoe je eenvoudig een boho boost aan jouw interieur kunt geven!

Er zijn twee manieren om een bohemien of eclectische look voor uw interieur te creëren.

  1. Ga all in: mix, match, go crazy denk outside of the box. Niets is te gek!

Go all in kan geïnspireerd zijn op de Marokkaanse stijl. Voeg patronen toe aan patronen, gebruik van verschillende (felle) kleuren en gebruik verschillende texturen.

  1. Creëer een mooi subtiel boheems interieur: voeg een paar subtiele bohemien items toe om jouw interieur een bohemien vibe te geven.

Het mooie subtiele bohemian wordt goed geïllustreerd door de Ibiza interieurs. In de Ibiza boho stijl wordt een rustige basis gebruikt en worden enkele bohemien items toegevoegd. Denk hierbij aan een felgekleurde poef, planten, natuurlijke materialen of een tapijt met patroon.

lichte slaapkamer met gestipt vloerkussen beni ourain

De ‘boho boost’ voor jouw interieur!

De tijd is aangekomen. Hoe kan jij je interieur een boho boost geven? Hier zijn wat tips:

  • Handgemaakte en/of vintage items – “Perfecte imperfectie” boho hoeft niet perfect te zijn. De bohemian stijl is geïnspireerd door kunstenaars en viert het verhaal achter de items. Of het nu iets is wat je hebt opgepikt tijdens een prachtige reis naar het buitenland, je hebt prachtige meubels geërfd of je hebt gewoon iets geweldigs gevonden in de kringloopwinkel. Met de boho-stijl kun je bijna alles laten passen bij jouw interieur.
  • Natuurlijke materialen – Planten zijn een geweldige manier om een wat kleur toe te voegen, zonder je interieur drastisch te veranderen. Daarnaast, kun je het natuurlijk ook een beetje veranderen door leuke potten te kiezen. Kies voor een felgekleurd pot of één met een patroontje.
  • Texturen – De bohemian stijl gaat over meer is meer. Je kunt alle soorten verschillende texturen en items toevoegen aan je interieur. Denk aan tapijten, manden, houten meubels, lederen meubels of zelfs planten.
  • Mix en match – Patronen, texturen, kleuren, licht. Bij de boho-stijl gaat het om het mixen en matchen van items. Bijvoorbeeld, meerder vloerkleden of kussens over elkaar heen, een felgekleurd meubelstuk neerzetten of een feature wall creëren. Met andere woorden: de boho-stijl is gebaseerd op maximalisme in plaats van minimalisme.

Het belangrijkste bij het stylen van je bohemien interieur is het kiezen van items die jij leuk vindt! Of je nu kiest voor ‘all-in’ en veel verschillende kleuren, patronen of texturen toevoegt. Of gewoon gaat voor een subtiele boho boost, en voeg gewoon een mooi tapijt en wat kussens toe. Je moet doen wat jij wilt! En vergeet niet het hoef niet perfect te zijn;).

Bekijk onze gehele collectie en bekijk hoe je jouw interieur een ‘boho boost’ kunt geven! Heb je meer inspiratie nodig? Bezoek dan onze facebook– of instagrampagina!

Diede Coppens

Diede Coppens
marketingmanager